Spa merkezleri, Güneş kremleri, tatil kredileri hakkında kısa bilgi

Tatilde kendinizi şımartmak için yapağınız en keyifli şeylerden biri SPA.Sayıları hizla artan SPA'ların özel programlarına katılmak mümkün. Fiziksel anlamda rahatlatmasının yanı sıra ruhsal olarak da mutluluk ve huzur veren SPA konusunda, Fethiye'den Antalya'ya,Afyon'dan İstanbul' kadar pek çok seçeneğiniz var. Vücuttan toksinleri atma, rahatlama ve gevşeme yöntemlerden biri olan SPA'nın (Salus Per Aquam/sudan gelen sağhk ya da iyilik) tarihi Romalılara kadar uzanıyor. SPA ismi ise Belçika'da bir kaplıcadan doğmuş. Savaşta yara alan askerleri iyileştirmek için kullanılan bu merkezin kullandığı için bugünün trendlerden biri haline geldi. Türk turizmi için de önemli bir fırsat penceresi yaratan SPA'ların sayısı her geçen gün artıyor. SPA'lar herşey dahil otellerin önemli farklılık fırsatı yaratıyor.

Yoğun Bakım Kürleri: Swiss Otel içinde bulunan Darphin Güzellik Merkezi'nde, wellness ünitesi Hint masajı, aromaterapi gibi SPA hizmetlerinden birini seçebilirsiniz. Özelikle yüzdeki ince çizgiler ve kırışıklıklarla sorununuz varsa burası tam yeri. Darphin'de yüz kaslarının sıkılaştırıl-masını amaçlayan ve koyu renkli halkaların tedavisine odaklı kürler var. Tel: (0212) 23611 00

Bal ve Çikolata Masajı : Sapancadaki Richmond Nua Well-ness, çiftler için de özel paket programlar hazırlıyor. Günübirlik programlar haricinde birkaç günlük paketler de mevcut. SPA havuzları, buhar banyoları, saunalar yanında, aromaterapi, isveç balı, Türk hamamı masajları, kuru yüzdürme amacıyla süt-bal, yosun, çamur, çikolata ile yapılan masajlar verilen hizmetlerden bazıları. Tel: (0264) 582 21 00

Geleneksel Süt Banyosu : Ritz Carlton İstanbul'da çok çeşitli hidroterapiler bulunuyor. Laveda SPA'da renk terapisi, sualtı masajı, renkler ve ışık, aromatik yağlar ve minerallerin bir arada olduğu bir küvette veriliyor. Yosun, deniz tuzu, ballı süt banyoları, aromatik terapi ve geleneksel süt banyosunun yanı sıra mini hidroterapi bakımları da bulunuyor. Aşırı yorgun vücutlar için uyguladıkları Micronize Marine Algea Body Wrap bakımı dikkat çekiyor.Tel: (0212) 334 44 44, Çam kokusu eşliğinde Antalyadaki Gloria Verde, denize sıfır ve 50 bin metrekarelik bir çam arazisi içinde. Thalasso terapi ekipmanları, Almanya'nın bu konudaki uzman üreticilerinden olan Unbescheiden firmasının ürünleri. Zayıflama ve selülit bakımlarında Weyergans (Hi-Ca-re) firmasının ekipmanları kullanılıyor. Cilt bakımlarında ise Hollanda firması olan Cosmetronic'in makinelerini tercih ediyor. Tel: (0242) 710 05 00

Spa Türleri :

Aromaterapi : Bitki ve çiçek yağlarıyla vücudu rahatlatmak ve canlandırmak amacıyla yapılıyor.
Buhar Odası : Bu odaya giren terliyor. Yüksek ısıda ortaya çıkan buhar gözeneklerin açılmasını, toksinlerin atılmasını sağlıyor.
Çamur Bakımı : Mineral bakımından zengin deniz çamuru vücuda sürülerek yapılıyor.
Fango: Çamur ile kasların yumuşatılması, kan dolaşımının hızlandırılması.
Hidroterapi : Suyla terapi.
İsveç Masajı: Bu masaj'da hedef bölgeler, kol, sırt, ayakve göğüs bölgesi.
Lastone Masajı : Sıcak (volkanik) ve soğuk (mermer) taşların vücudun üstüne yerleştirilmesi yoluyla yapılan masaj.
Thalasso Terapi: Deniz suyuyla yapılan bakım.
Peeling : Kaim tuz parça-cıklarıyla vücuttaki ölü deri tabakasının atılması.
Vichy Duşu : Farklı ısı ve basınçtaki suyun çeşitli duş başlıklardan akıtılarak vücudun negatif enerjiden arındırılması.

Antalya ve bölgesinde bulunan spa merkezleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.

Güneş Kremleri, Bronzlaşmak için yapılması gerekenler;

Bronzlaşmış ten herkes için vazgeçilmez. Ancak doğru tedbirler alınmazsa hayat kaynağı olan güneş, ciltte ciddi hasarlara yol açabiliyor. Cilde göre kremi de yanınızdan eksik etmeyin
Tüm kış kapalı kıyafetler altında kalan tenimizin güneşe çıkma vakti geldi. Çoğumuz yazla birlikte 'zaman bronzluk zamanı' deyip son sürat güneşe koşuyoruz. Ama güneşlenme sevdasına (tanoreksiya) UV ışınlarına maruz kalıp bronzluğun geçici ama lekelerinin ve güneş ışınlarının ciltte yarattığı zararların kalıcı olduğunu unutuyoruz. İnsanoğlunun en eski dostu güneş artık kızgın bir düşman ve önlem almazsak tanoreksiyadan, cilt kanserine kadar birçok ciddi hasara sebep oluyor, işte ne zaman güneşe çıkmalı, hangi kremi kullanmalı ve nasıl önlem alınmalı? Sizler için A'dan Z'ye bir güneş dosyası.Güneşlenmeye başlamadan önce ciltteki ölü hücrelerden arınmak için mutlaka bir vücut peelingi yapmak gerekir.Ozon tabakasmın incelmesi ile artık güneş ciddi bir tehlike unsuru haline geldi. UVA, UVB ışınları kadar vücut UVC'ye de maruz kalıyor. UVA ışınları cildi yaşlandırıyor ve çok daha erken yaşta kırışıklıklara neden oluyor. Saatlerce güneş altında kalanlar anlayacağınız çok daha erken yaşlanıyor. UVB ve UVC ışınları ciltte daha derine işlediği için cilt kanseri riskini arttırıyor.Bu nedenle güneşlenirken değil, gündüz dışarı çıkarken de önlem almak yerinde bir davranış olur. Uzmanlar göre, hassas ciltlilerin 25 ve daha yüksek koruma faktörlerine yönelmesi yerinde olacaktır.En riski grup Açık tenliler, kızıl saçlılar ve renkli gözlüler güneş yanıklarına daha çok maruz kalanlar. Cilt rengi esmerleştikçe, cilt yanığı riski de aynı oranda azalıyor. Fakat bu esmerlerin konulmayacağı anlamına gelmiyor.Deniz ve havuz içinde olmanın da güneş ışınlarının etkisini azaltmadığını aksine suya çarpan ışın tekrardan cilde yansıdığını unutmamalı. Bu nedenle özellikle öğle saatlerinde denizde ya da havuzda fazla kalınmamalı ve mutlaka yüksek korumalı bir krem sürülmeli.Beton zemin de güneş ışınlarını yansıtır o nedenle şemsiye de bir çözüm değil. Siz gölgede dahi olsanız, halen güneş ışınına maruz kaldığınızı aklınızdan çıkarmayın. Şemsiye altında oturmakta bir çözüm değil. Beton ya da kumdan yansıyan ışınlar şemsiyeye çarpar ve size geri gelir. Böylelikle daha fazla yanmanıza neden olur. Güneş ışınlarına azar azar maruz kalarak cildi alıştırmak gerekli. İlk gün 15 dakika yüksek korumalı bir kremle güneşe çıkın. Sonrasında süreyi yavaş yavaş fazlalaştırabilirsiniz.Güneş ışınlarını giysilerle de bloke etmek mümkün. Güneşe çıkmadan önce tam olarak yüzü korumasa da mutlaka şapka takılmalı. Açık renk kıyafetler, ince, pamuklu kumaşlar ışığı daha fazla geçirir. Bu yüzden bu tarz kıyafetlerin içine mutlaka koruyucu sürülmeli.

Bilimsel Çözüm;

CELLEX-C'nin Sun Çare SPF 30 ürünü, solgun tenleri bronzlaş-tırırken zararlı güneş ışınlarına karşı tamamen doğal ve bilimsel olan formülü'ile koruma sağlıyor. Yüz, boyun, dekolte ve tüm vücuda rahatlıkla uygulanabilen ürünler, sudan ve terden ise etkilenmiyor.Güneşsiz Bronzlaşmak isteyen ancak güneşin zararlı,sınlanna maruz kalmaktan çekinenler, Avon'un güneşsiz bronzluk serisini tercih edebilirler.Sürdükten sonra 1 saat sonra cilde doğal görünümlü bronzluk sağlayan bu ürünler bir hafta boyuncada rengini koruyor. Hassas cildlere özel Açık tenlilerin yaz aylarında yaşadıkları en büyük sorun, güneş yanıklarından ve cilt istasyonlarından dolayı tadı kaçan tatillerdir. Garnier Ambre Solaire'in hassas ve açık renkli cittiet için ürettiği UV sensitive güneş ürünleri, kokusuz, yağsız, yapışmayan ve beyaz iz bırakmayan formülü ile dikkat çekiyor. Hassas yüzlere özel olarak üretilen yüz kremi ise kırışık ve lekelenmelere karşı koruma sağlıyor. Çocukluk döneminde güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak ileride önlenemeyecek sonuçlar doğurabilir. Oriflame çocuklar için ürettiği For Kids serisi pratik kullanımı ile de dikkat çekiyor. Renkli formüle sahipler, sürüldüğü yeri belli ediyor. Ürünün etkisi geçince ise ciltteki rengi de kayboluyor.

Tatil Kredileri;

Hayalinizdeki tatile 60 ay vadeli krediyle ulaşın.Yurtiçi veya yurtdışı tatillleri için kredi veren bankalar, yüzde 1.90'dan başlayan faiz ve 60 aya kadar vadeli tatil kredileri ile müşterilerine düşledikleri tatile çıkma fırsatı tanıyor.Bankaların bireysel kredilerle ilgili bölümleri bu yazı sıcak geçireceğe benziyor. Çünkü bastıran sıcaklar 'tatil kredileri'ne olan ilgiyi artırdı. Tabii bu ilgide okulların kapanması da etkili. Peki ailece tatil yapmak isteyen ve yolu bankadan geçen biri için maliyet ne? Müşteriler için farklı ve esnek alternatifler sunulan tatil kredilerinde faiz oranlan yüzde 1.90'dan başlıyor. Vadeler ise 60 aya kadar uzuyor.Yoğun geçen çalışma temposundan sıyrılıp tatile çıkmak isteyen müşteriler için 'hayallerindeki tatili' finanse eden bankalar, ister YTL isterse dövize endeksli, 60 aya kadar varan vadeler ile tatil kredisi kullandırıyor. Tatil kredisi adı verilen krediler dışında bankalar tatil veya seyahat masrafları için de ihtiyaç kredileri adı altında kredi imkanı sunuyor.Tatil kredilerinde en düşük faiz oram şu an için yüzde 1.90 görünüyor. Tekstilbank'ın kullandırdığı bu faiz için belirlenen vade ise 36 ay. Krediyi almak için gelirinizi ve tatil harcamalarınızı belgelemeniz gerekiyor. 2 bin YTL'ye kadar olan krediler için kefil şartı aranmadığım belirtelim. Müşteri kredinin geri ödemesinde esnek ödeme koşullarından yararlanabiliyor. Finansbank da tatil kredisi kullandıran bankalardan biri. Banka yüzde 1.92 faiz oran ve 48 ay vade seçenekleri ile tatilcilerin istedikleri yerleri görmesi için finansman yaratıyor. Müşteriler ilk üç ayı geri ödemesiz, ara ödeme ve sabit ödeme gibi esnek ödeme koşulları ile kredi kullanabiliyor.Müşterilerine 36 aya kadar yüzde 1.99 faiz oram ile tatil kredisi kullandıran iş Bankası ise gelirini belgeleyen müşterilerine istedikleri tatil için kredi imkanı veriyor. Aynı faizi uygulayan Yapı ve Kredi Bankası'nın vadesi ise 48 aya kadar çıkıyor. Müşteriler ilgili turizm şirketinin vereceği fiyat teklifi ve/veya proforma fatura ile bankaya başvurabiliyor. Fortis'te ise tatil kredisi yüzde 1.98 faiz oram ve 60 aya kadar vade ile tüketiciye veriliyor. Banka kişiye özel ödeme seçeneği de sunuyor. Tatil kredisi veren bankalardan biri de Kuveytturk. Banka 36 ay vadeli yüzde 2.50 faizle tatil kredisi kullandırıyor.

Benzer Yazılar