Spa Merkezleri

SPA kelimesinin kaynağı hakkında rivayet muhtelif. Kimileri Latince Sanitas per aqua veya salus per aquam’dan -ki her ikisi de suyla gelen sağlık anlamına geliyor- geldiğini söylüyor. Spa ayrıca, Belçika’da, 17. yüzyıldan itibaren tüm Avrupalıları çeken ünlü bir kaplıca kenti. Zamanla tüm kaplıcaları tanımlayan bir kelime haline geldiğini iddia edenler var. Türkiye’nin de geleneksel kaplıcaları var. Ancak günümüzde spa deyince, Tayland ve Bali başta olmak üzere Uzakdoğu’nun rahatlatıcı masajları, suya dayalı terapiler, doğal ürünlerle yapılan cilt bakımları gibi pekçok hizmetin verildiği, sağlık turizminin gözbebeği olarak kabul edilen işletmeler akla geliyor.

Türkiyede ki En iyi 10 spa merkezi;

1. Six Senses Spa Kempinski Hotel - BODRUM
2. Richmond Nua Wellness Spa - SAPANCA
3. Bottanica Thermal Spa Sheraton - ÇEŞME
4. Kempinski Hotel The Dome Spa Belek - ANTALYA
5. Rixos Hotel Premium Spa Belek - ANTALYA
6. Sungate Port Royal Spa Kemer - ANTALYA
7. Amrita Spa & Wellness Swissotel - ANKARA
8. Sanda Day Spa Hillside Su - ANTALYA
9. Caudalie Vinotherapie Spa Les Ottomans - İSTANBUL
10. Serenity Spa Sheraton Voyager - ANTALYA

Siz Senses Spa Kempinski : Kulak temizleme terapisi. Six Senses, otel ve spa kurup işleten, spa konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri. Bodrum’daki Kempinski Hotel Barbaros Bay’de de bir şubeleri var. Buradaki spa, 5500 metrekare. Six Senses Spa’nın uygulamalarına Six Senses Piramidi deniyor. Piramidin temelinde görme, işitme ve dokunma duyuları, ikinci aşamada tat alma ve koklama, zirvede ise altıncı duyu olan haz yer alıyor. Six Senses Spa’da Thai, Vietnam, refleksoloji, shiatsu, aromaterapi gibi masajlar yapılıyor. Kızılderililere özgü, kulağın mum yardımıyla temizlenmesi yöntemi 30 dakikada uygulanıyor. Six Senses Spa yoğun sezonda 09.00-21.00, diğer zamanlarda 10.00-19.00 arasında hizmet veriyor. Tel-0252 311 03 03.

Ricmond Nua Wellness Spa : Göl kenarında huzur : İstanbul’a yakın Sapanca Gölü kenarındaki bu spa otelinde, VIP Mystique Süiti, buhar banyolu ve Fin hamamlı süit gibi konaklama seçenekleri bulunuyor. Havuz ve duş bölümünde, sırt, ayak, göğüs masajlarının uygulandığı tuzlu su havuzu ve aktivite havuzu, yağmur ve sisten oluşan doğal duşlar yer alıyor. Sauna ve banyo bölümünde Osmanlı Buhar Banyosu, sıcak ve tuzlu su buharında bitki kokulu buhar banyosu yapılabilecek Sole Steam Bath, taşla terapi yapılan Laconium, yüzyıllık ağaçlardan oluşan Loft Sauna, ayrıca arkadaş-dost gruplarının birlikte kullanabileceği Vip Relax Unit (VRU) diye özel bir bölüm var. Tel: 0264-582 21 00.

Bottanica Thermal Spa Sheraton : 300 metrekarelik hamamÇeşme’deki Sheraton Oteli’nde 3500 metrekarelik Botanica Thermal Spa açıldı. Burası zaten kaplıca sularıyla tanınan bir nokta. Spa’da, 26 bireysel bakım ünitesi, 3 Tayland süiti ve çiftlere yönelik bir özel süit var. Masaj, vücut ve cilt bakımı gibi hizmetler veriliyor. Spa’da sauna, buhar banyosu, kar çeşmesi, macera duşu, kapalı iki termal havuz, ısıtılmış denizsulu bir havuz, 300 metrekarelik Türk hamamı ve dev akvaryumlu dinlenme salonu bulunuyor. Balili terapistlerin uyguladığı kürlerden hem otelde konaklayanlar, hem de önceden rezervasyon yaptırarak dışarıdan gelenler yararlanabiliyor. Tel: 0232-723 12 40.

Kempinski Hotel The Dome Spa : Golfçüleri tedavi ediyorlarKempinski Hotel The Dome’un içindeki The Dome Spa, thalassoterapi bölümüyle dikkat çekiyor. Isıtılmış deniz suyu ve yosun gibi denizden elde edilen ürünler kullanılarak uygulanan bir tedavi bu. Spa’da ayrıca ayurveda, Bali, Thai, shiatsu, taş terapisi, lomi lomi nui gibi masajlar da yapılıyor. Golf sonrası ortaya çıkan vücut duruş bozukluklarında etkili medikal masajlar golfçülere yardımcı oluyor. Türk hamamı, sauna, Selçuklu hamamı, Rus ve Fin saunası gibi geleneksel alternatifler de var. Selülit tedavisi, anti-aging uygulamaları ve detoks programları da yapıyorlar. Tel: 0242-710 13 00.

Rixos Hotel Premium Spa : Süt ve çikolatayla bakımBelek’teki Rixos Premium Oteli’nin spası 4500 metrekare. 20 kadın, 15 erkek uzmanın çalıştığı spada, üst katta kuru, alt katta ıslak bakım yapılıyor. Buradaki "macera odaları"nda, örneğin yağmur mağarasında, mineral yüklü suyla yıkanırken tropik ormanlara özgü ses ve ışıklarla kendinizi Amazon ormanlarında hissediyorsunuz. Kar sevenler için suni kar yağdırılıyor, sıcağı sevenler için kum odaları var. Lenf drenaj masajı, thalassoterapi, hidromasaj küveti, çamur terapisi gibi seçenekler var. Süt (buna Kleopatra’nın süt banyosu deniliyor) ve çikolaçta bakımı uygulanıyor, Thai, Afrika, Bali, sualtı masajları yapılıyor.

Sungate Port Royal Spa Merkezi : 50 terapi ve masaj varKemer Beldibi’ndeki Sungate Port Royal Oteli’ndeki spa 8 bin metrekare. Hint, Tayland, Endonezya ve Avrupa masajlarından oluşan karma bir hizmet sunuyor. Bu otel, World Luxury Hotels Awards 2007’de en iyi SPA oteli ödülünü ve Türkiye’de 1. Ulusal SPA & Wellness Kongresi’nde yılın resort SPA ödülünü aldı. Ritmik hareketlerle vücuda uygulanan Ying & Yang masajı, çakra noktalarına yapılan Çin masajı, insanın burcuna ait elementlere uygun meyve ve bitki maskesinin uygulandığı Astrological Face Care, kakao masajı Mauna Kea, çiftlere mum ışığında yapılan bal masajı Honey Moon For Two, buradaki 50 çeşit masaj ve bakımdan bazıları. Web adresi : Sungate Port Royal Hotel

Amrita Spa & Wellness Swissotel : 12 terapi odasıSwissotel Ankara’nın içindeki Amrita Spa & Welness merkezi, 3 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Bir solaryumu, 12 spa terapi odası var. Uygulanan bazı terapiler şöyle: Amrita Signature masajı, cilt bakımı, kese, aromaterapi, deniz kristalli cila, süt köpüğü, sıcak taş masajı, çikolatalı vücut bakımı, Sweet Hearts masajı ve Ayak Cenneti. Masajların süreleri 30 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Amrita’nın içinde, kadın ve erkek için güzellik ürünleri, spa ürünleri satılan bir butik de var. Merkez, her gün 09.00-21.00 arasında açık. Ancak masaj ve terapi için rezervasyon yapılması gerekiyor. Tel: 0312-409 30 00.

Sanda Day Spa Hillside Su : Avrupa’nın en iyilerindenAntalya Konyaaltı Hillside Su Oteli’nin içindeki Sanda Day Spa, 12 ay çalışıyor. Isıtılmış kapalı havuzu, Türk hamamı, buhar odası, güzellik merkezi ve 6 masaj odası var. Burası, Conde Nast Traveller dergisinin Spa Ödülleri sayısında, okuyucular tarafından Avrupa’nın en iyi 10 spa’sından biri seçildi. Spa’da, La Prairie marka ürünlerle yüz bakımı yapılıyor; L’Occitane marka bakım ürünlerinin de bir satış noktası var. Mumlar ve çiçek yapraklarıyla donatılmış masaj odalarında, boyun, omuz ve sırta veya bacaklara yapılan Bali masajı, parmak uçlarıyla yapılan Oriental Dry masajı gibi pekçok masaj uygulanıyor. Tel: 0242-249 07 00.

Caudalie Vinotherapie Spa Les Ottomans : Hamilelere özel masajİstanbul’daki Les Ottomans otelinin spa merkezi Caudalie, Feng Şui felsefesiyle inşa edildi. Burada sadece üzüm çekirdeklerinden yapılan Caudalie ürünleri kullanılıyor. Derin Doku Masajı, Asya Yağsız Masajı, Tai Masajı, İsveç Masajı, Bali dört el masajı gibi masajlar uygulanıyor. 60 dakikalık hamilelik masajı, buranın spesiyalitesi. Şişkinliğin, sırt ve boyun ağrılarının azaltılmasına yardımcı oluyor, kan dolaşımını düzenliyor. Hamileliğin ilk üç ayında önerilmiyor. İkinci üç aylık dönem, masaj için ideal. Caudalie’de uygulanan kırmızı şaraplı fıçı banyosu da meşhur. Cildi temizliyor ve rahatlatıyor. Tel: 0212-359 15 00.

Serenity Spa Sheraton Voyager : Deniz kabuğunda güzellik. Antalya Sheraton Voyager’de, Serenity Spa adlı merkez Uzakdoğu tarzında dekore edilmiş. Okaliptüs ve nane kokulu buhar banyosu, aromatik duşlar, çamur banyoları yapılan Serenity Spa’da Türk masajı, Thai masajı, taş terapisi, İsveç masajı, refleksoloji masajı, Shiatsu masajı ve Hint baş masajı uygulanıyor. 20 dakika süren Oyster Deneyimi’nde, deniz kabuğu şeklinde bir kapsülün içinde baştan ayağa jet su masajı uygulanıyor. Nemsiz ciltler için Kleopatra Banyosu tavsiye ediliyor. Yasemin aromalı sıcak buhar odası ve köpük masajı sonrası Shiatsu masajının uygulandığı Japon Ritüeli 2 saat sürüyor. Tel: 0242-249 49 49.


Benzer Yazılar