Yat Gezileri

Yat Turizmi - Yat Turları

Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi, Türkiye'yi kuzey, batı ve güneyden çevrelemektedirler. Türkiye, yatçıların her gece değişik, özel demir atacakları koy, körfez ve plajların hazinesidir ve Mavi Yolculuğa ev sahipliği yapmaktadır. Bu şiirsel deniz yolculuğu, insanın kara yerine deniz perspektifinden tarihi deneyimi, körfezlerde ve denizlerde rüzgâra yelken açmak ve tabiatla birleşmek anlamındadır. Bu yolculuk, aynı zamanda, sizi Kleopatra' nın özel plajına, Olimpos Dağı'nın ebedi ateşine ve eski uygarlıkların binlerce arkeolojik kalıntısına götüren bir yolculuktur.

Türkiye'de yatçılık, size kıyı köy ve kasabaların sevimli ve konuksever halkı ile gerçekten yararlı kültürel değişim deneyimi sağlayacaktır. Genellikle batı ve kuzeybatıdan esen ılımlı rüzgârlar, doğanın tadına varılmasını sağlayarak, uzun yaz mevsimini yatçılık için ideal hale getirmektedir. Bazı bakır turkuvaz kıyılar ve korumalı körfezlerden deniz seviyesinden neredeyse 3.000 metre yükseklikte dağ tepelerini seyretmek mümkündür. Türkiye'de yatçılık, sizi tekrar tekrar gelmeye, kıyıda başka bir köşeyi keşfetmeye ve deniz hayatını yeniden yaşamaya özendirecektir.
Marinalar;
Türkiye'nin en donanımlı marinaları Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında İzmir, Kuşadası, Bodrum, Datça, Bozburun, Marmaris, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş, Finike, Kemer ve Antalya'da yer almaktadır. Bu tam donanımlı limanlarda, yatçılar gereksinim duydukları hizmet ve malzemeleri bulabilmektedirler. Antalya, Dalaman, İzmir ve İstanbul havaalanları tüm Türk marinalarına süratli bağlantı kurarlar. Kolay bir uçuştan sonra yatınıza binip deniz yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
Guletler;
Türkiye'nin yerli deniz aracı Guletler özgün tasarımı, pratiklik ve mavi yolculukla özdeşleşen rahat bir tarzı kaynaştırmaktadır. Yıllardır balık avı ve ulaşım amaçlı kullanılan geleneksel sanat türünden geniş güverteli guletler şimdiki görüntülerine doğru gelişme göstermişlerdir. Bodrum, Bozburun, Marmaris, İstanbul ve Karadeniz kıyılarındaki tersanelerde inşa olunan bu gemiler, motorlarıyla birlikte deniz aracı teçhizatıyla donatılmaktadırlar. Guletlerdeki yolcu sayısı geminin boyuna bağlı olmakla birlikte, çoğu sekiz ile on iki kişi barındırabilmektedir. Bu gemiler, yolculara müstakil konaklama sağlayabilmekte, kiralandıklarında hizmet ve eğlence olanağı vermektedirler. Modern Guletler bir evin tüm konforuna sahiptir. Deniz yolculuğunda küçük grupların yakınlığı, dostluk ve paylaşma atmosferini geliştirmekte; müşteriler ve mürettebat arasında rahat ilişkiler yaratabilmektedir. Seyahat acenteleri özel gruplar veya istenildiğinde münferiden charter ve belirli turlar düzenleyebilirler.

Bir Guletle, büyük okyanus gemileri Kruvazörün aksine, kıyıda gizlenmiş ve çoğu kez metruk koy ve körfezler keşfedilebilir. Küçük liman ve yerleşimler kıyı hayatının büyük gemilerin gerçek şekilde yansıtamadığı samimi bir görünümünü sunmaktadırlar. Bir bakıma Gulet odası denize bakan manzaranın devamlı değiştiği tam servisli bir otele benzetilebilir.
Marmaris'ten Fethiye'ye;
Marmaris Koyu sakin bir gölü andırmakta ve yatlara çekek mekân oluşturmaktadır. Türkiye'nin en büyük ve iyi donanımlı marinalarından biri olan Marmaris Netsel Marina ile kışlama ve yat bakımı konusunda en iyilerinden Marmaris Albatros Marina, Marmaris'i Ege kıyısında mavi yolculuğun başlangıç noktası haline getirmiştir. Delikli Ada Ekincik'in güneydoğu kıyısı dışında yer almaktadır. Uzun, altın rengi bir plaja sahip Dalyan Deltası, bir doğa koruma alanı ve deniz kaplumbağaları (caretta caretta) ile mavi yengeçlerin sığınağıdır. Irmağın kavis yaptığı yerde, eski liman şehri Kaunos'un üzerindeki yamaç yüzünde, kayaya mezarlar oyulmuştur. Delikli Ada'nın güneydoğusunda Sarı Germe bulunur.

Göcek Körfezi, Akdeniz'in en iyi yatçılık merkezlerinden biridir. Adalarla çevrilmiş ve deniz manzarası Körfezin en güney ucundaki eski Arimeksa şehrinin kalıntıları, mavi suların uzantısında yer alır. Tersane Adası'nın karşısında, eski tersanelerinde bulunduğu Bizans harabeleri yer alır.
Fethiye'den Kaş'a;
Tatil ilçesi Fethiye'nin önemli bir marinası bulunmaktadır ve Adalarla kaynaşan güzel bir körfeze bakmaktadır. Eski binaların ön cephelerini örnek alan çok sayıda Likya kaya mezarı tepenin yüzüne oyulmuştur. Belceğiz Körfezi ile sakin, kristal duruluğunda suyun yüzme ve diğer su sporları için ideal olduğu yer Ölü Deniz'dir. Gemiler Adası'nda Bizans harabeleri çamlar arasındadır.
Kaş'tan Antalya'ya;
Kaş'ın uzun yarımadasının üzerinde eski tiyatro ilçeye yürüme mesafesindedir. "Güneşin Evi", Kekova, güzel manzaralı adalar, çok sayıda koylar ve eski kentlerin toplu adıdır. Bu koylar her mevsimde doğal liman oluşturmaktadır. Kekova Adası'nın kuzey sahilinde, Apollonia'da depremler toprağı sarsarak, eski evlerin su altına gömülmesine, batık bir kent yaratılmasına sebep olmuşlardır. Finike'nin 25 km. batısında eski adı Myra olan Demre'de çok sayıda kaya mezarı ve muhteşem bir Roma tiyatrosu bulunmaktadır. (Noel Baba) St. Nicolas, dördüncü yüzyılda bu Akdeniz kentinin piskoposuydu ve burada ölmüştür.
Kırlangıç Yarımadası etrafında dönüldüğünde Antalya Körfezi'ne ulaşılır. İlk manzara Tahtalı Dağı güney kıyısındaki eski Olimpos kentidir. Zakkum ve defne çalılarının Olimpos vadisine denizden olduğu gibi karadan da ulaşabilirsiniz. Kemer Turban Marina'nın tüm etkinlikler için tesisleri mevcut bulunmaktadır. Bugün palmiye dizili bulvarları, güzel parkları, tarihi binaları, anıtları, müzeleri ve Kaleiçi, ideal bir tatil atmosferi yaratmak üzere Antalya'da bir araya gelmiş gibidir. Turban Marina'nın yer aldığı güzel manzaralı Kaleiçi Mahallesi Antalya marina ve eğlence merkezi, Türkiye'nin en güzel marinalarından biri olarak kabul edilmektedir. Antalya'nın diğer marinası olan Setur Marina ise sakin ve dinlendiricidir.
Yat gezileri düzenleyen acentaların listesi için tıklayın.

Benzer Yazılar